Lasti cu mix de ciuperci
Ingrediente:
- 200 grame lasti Szatmari
- 50 grame galbiori
- 50 grame hribi
- 50 grame ghebe
- 50 grame ciuperci champinion brune
- 4 lingurite sos de soya
- 1 ceapa alba
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita ceapa uscata
- Sare
- Piper
- Cimbru proaspat
- Smantana lichida
- 50 grame Mozzarella
- 50 grame Cheddar
- 50 grame Gorgonzola
- 50 grame Parmezan
Mod de preparare:
- Punem pe foc o oala cu apa, adaugam sare
- Intr-o tigaie adaugam Smantana lichida si amestecam bine
- Taiem branzeturile in cuburi micute
- Adaugam Mozzarella si lasam 2 minute sa se topeasca in Smantana lichida
- Treptat adaugam Gorgonzola si branza Cedar asteptam 1 minut sa se topeasca si incepem sa amestecam bine
- Sarea si piperul sunt adaugate in sosul obtinut
- Adaugam pastele in apa ce a inceput sa fiarba si le lasam sa fiarba pentru 5-7 minute
- Finalizam sosul Quattro Formaggi, adaugand branza Parmezan feliata subtire
- Strecuram pastele de apa si le adaugam peste sos
- Taiem ciupercile si le punem intr-o tigaie
- Adaugam usturoiul pisat, lingurita de ceapa uscata, doua lingurite de sos de soya si cimbru proaspat
- Cand lichidul a scazut punem cele doua lingurite de sos de soya ce au ramas
- Condimentam cu sare si piper
- Intr-o farfurie punem pastele impreuna cu sos-ul Quattro Formaggi iar peste asezam ciupercile calite
- Garnisim cu cimbru proaspat
Pofta buna!