Tagliatelle (lăști) cu mix de ciuperci

Lasti cu mix de ciuperci

Ingrediente:

  • 200 grame lasti Szatmari
  • 50 grame galbiori
  • 50 grame hribi
  • 50 grame ghebe
  • 50 grame ciuperci champinion brune
  • 4 lingurite sos de soya
  • 1 ceapa alba
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingurita ceapa uscata
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru proaspat
  • Smantana lichida
  • 50 grame Mozzarella
  • 50 grame Cheddar
  • 50 grame Gorgonzola
  • 50 grame Parmezan

 

Mod de preparare:

  1. Punem pe foc o oala cu apa, adaugam sare
  2. Intr-o tigaie adaugam Smantana lichida si amestecam bine
  3. Taiem branzeturile in cuburi micute
  4. Adaugam Mozzarella si lasam 2 minute sa se topeasca in Smantana lichida
  5. Treptat adaugam Gorgonzola si branza Cedar asteptam 1 minut sa se topeasca si incepem sa amestecam bine
  6. Sarea si piperul sunt adaugate in sosul obtinut
  7. Adaugam pastele in apa ce a inceput sa fiarba si le lasam sa fiarba pentru 5-7 minute
  8. Finalizam sosul Quattro Formaggi, adaugand branza Parmezan feliata subtire
  9. Strecuram pastele de apa si le adaugam peste sos
  10. Taiem ciupercile si le punem intr-o tigaie
  11. Adaugam usturoiul pisat, lingurita de ceapa uscata, doua lingurite de sos de soya si cimbru proaspat
  12. Cand lichidul a scazut punem cele doua lingurite de sos de soya ce au ramas
  13. Condimentam cu sare si piper
  14. Intr-o farfurie punem pastele impreuna cu sos-ul Quattro Formaggi iar peste asezam ciupercile calite
  15. Garnisim cu cimbru proaspat

Pofta buna!