Ingrediente:
- 200 grame penne Szatmari
- 1 ceapa mare alba
- 1-2 catei de usturoi
- Ulei de masline
- 4-5 rosii mari de gradina
- 4-5 rosii cherry
- 50 grame parmezan
- 2-3 rosii uscate
- Busuioc proaspat
- Ulei de masline
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
- Spalam rosiile, le taiem cuburi si le punem intr-o oala impreuna cu putin ulei de masline
- Taiem ceapa in bucati mari si o punem in oala
- Adaugam rosiile uscate, sare, piper, busuioc si amestecam bine
- Dupa 5-7 minute, scoatem oala de pe foc si folosim un blender vertical pentru a transforma legumele in sosul de rosii pentru penne.
- Sosul il fierbem la foc mic pana cand pastele sunt fierte
- Punem pe foc o oala cu apa si putina sare
- Punem pennele in apa ce a inceput sa fiarba si le vom lasa pentru 5-8 minute
- Strecuram pastele si le adaugam peste sosul de rosii , amestecam bine
- Intr-o tigaie calim rosiile cherry taiate in jumatate
- Asezam pastele intr-o farfurie, decoram cu rosiile cherry calite, busuioc proaspat si parmesan
Pofta buna!
Urmariti-ne si pe Instagram sau Facebook @pastanovita