Penne cu rosii si busuioc

Ingrediente:

  • 200 grame penne Szatmari
  • 1 ceapa mare alba
  • 1-2 catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • 4-5 rosii mari de gradina
  • 4-5 rosii cherry
  • 50 grame parmezan
  • 2-3 rosii uscate
  • Busuioc proaspat
  • Ulei de masline
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

  1. Spalam rosiile, le taiem cuburi si le punem intr-o oala impreuna cu putin ulei de masline
  2. Taiem ceapa in bucati mari si o punem in oala
  3. Adaugam rosiile uscate, sare, piper, busuioc si amestecam bine
  4. Dupa 5-7 minute, scoatem oala de pe foc si folosim un blender vertical pentru a transforma legumele in sosul de rosii pentru penne.
  5. Sosul il fierbem la foc mic pana cand pastele sunt fierte
  6. Punem pe foc o oala cu apa si putina sare
  7. Punem pennele in apa ce a inceput sa fiarba si le vom lasa pentru 5-8 minute
  8. Strecuram pastele si le adaugam peste sosul de rosii , amestecam bine
  9. Intr-o tigaie calim rosiile cherry taiate in jumatate
  10. Asezam pastele intr-o farfurie, decoram cu rosiile cherry calite, busuioc proaspat si parmesan

Pofta buna!

Urmariti-ne si pe Instagram sau Facebook @pastanovita