Paste penne cu BBQ

Versatile și preferate de către întreaga populație a Italiei și cu siguranță regăsite măcar o dată (sau de două, trei) chiar și la tine în dulap, pastele penne nu se demodează niciodată și nu își pierd din magia gătitului vreodată. Fie cu sosul tradițional de bolognese, poate carbonara pentru palete ce râvnesc texturi bogate, nu este nimic și nici o masă ce aceste paste făinoase micuțe și cilindrice nu pot să îmbunătățească!

Iar tot ce ai nevoie pentru rețeta noastră se află chiar aici și chiar acum:

  • 10 felii de bacon

  • 300g brânză cheddar

  • 200 ml pastă de tomate

  • 200 ml de sos BBQ

  • 2 bucăți de piept de pui tăiate cuburi

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 bucată de ceapă mărunțită

La aceste ingrediente se adaugă desigur sarea și piperul, centrul, sau miezul după cum e necesar, oricărei aventuri culinare! Iar dacă nu ar fi nu s-ar povesti, așa că desigur și o porție de paste penne, după cum le-am lăudat și menționat. În timp ce te ocupi de restul pașilor, poți lăsa pastele la fiert,sincronizându-le astfel cu ușurință, numai bine cât pentru a fi gata odată cu sosul.

Pentru început, adaugă două lingurițe de ulei de măsline în care vei rumeni ceapa tăiată mărunt. La acestea se adaugă feliile de bacon până când se rumenesc puțin, luând din aromă puternică a cepei. Imediat ce ai terminat acest prim pas, poți adaugă in uleiul rămas bucățile de piept de pui ce vor urma același proces de prăjire ca și amicii anteriori. Puțină sare și puțin piper, iar apoi poți reuni ingredientele. În cea mai spectaculoasă și delicioasă îmbinare, combină sosul de tomate cu cel de barbecue.

Iar acum este momentul mult așteptat, cel în care poți pune și pastele, amestecându-le viguros și sănătos pentru a prinde câte putin din fiecare componentă a sosului. Presară apoi brânză chedar și în timp ce lași capacul peste câteva momente, ai timp să decizi care bol este mai potrivit și să te gândești la ce film te vei uita între timp.

Nici nu ți-ai dat seama când a trecut timpul, iar pastele cu BBQ sunt deja gata să fie savurate, iar mândria și foamea ce te cuprind deodată sunt cel mai bun indicator al unei reușite clare.

Tot ce rămâne de făcut este să te așezi unde vrei și să începi a te bucura de ce ai gătit.

Poftă bună!