Paste Alfredo cu creveți și baby spanac

Atunci când vrei să te și răsfeți dar să te și bucuri de puțin timp în interiorul bucătăriei, am pregătit rețeta ideală și aromată să surprindă până și cel mai sceptic stomac!

Înarmat cu 300 de grame de creveți, 2 căței de usturoi și 1 porție de paste taglietelle din grâu dur ecologic 100% din gama Bio Novita, poți spune „3,2,1, start” și să începi preparea sosului în timp ce pastele au timp să fiarbă liniștite. Cursa pentru cea mai delicioasă masă începe!

Magia acestor paste taglietelle constă în faptul că pot captura fiecare componentă în parte a sosului, datorită suprafeței lor plate ce reține cu ușurință aroma. Iar în doar 6-8 minute sunt deja gata de a fi servite!

Creat încă din 1914 de către un italian simplu ce dorea să găsească rețeta perfectă pentru dragostea sa, soția sa, sosul Alfredo este unul din cele mai răspândite și savurate sosuri asociate cu pastele, mențînându-și poziția cu fermitate ani la rând. Iar acum combinat cu creveți și baby spanac în această reinterpretare jucăușă a celebrei rețete, am găsit îmbinarea ideală pentru fiecare!

Adaugă putin unt, ulei de măsline și usturoiul de care vorbeam, mărunțit, peste care poți pune creveții micuți și rontuzi, până când se rumenesc și capătă o culoare care îți lasă gură apă iar stomacul mai nerăbdător că oricând.

În sosul rămas după ce scoți micile cerculețe de carne înmiresmată, amestecă 500 de grame de baby spanac cu o bucată de ceapă și 400 de grame smântână pentru gătit. Fiind o sursă incredibil de bogată atât în nutrienți cât și un nivel ridicat de vitamina A și K, baby spanacul este o doză minimă de calorii ce aduce doar beneficii și delicii.

Secretul stă în încheietură, așa că amestecă cu încredere, ghidat de culoarea uniformă și textura apetisantă a sosului.

Tot ce rămâne acum de făcut este să adaugi pastele și parmezanul, însoțit desigur și de creveții proaspăt pregătiți și gata să fie înghițiți. Parmezanul este întotdeauna o idee bună, așa că aici te lăsăm pe ține să decizi care este porția corectă. De la doar a presară timid pentru o notă subtilă ce rămâne pe cerul gurii și până la a inundă pastele într-o cascadă topită și aburindă, orice gramaj este binevenit în această ecuație culinară!

Alege ustensilele preferate, fă-te comod și poftă bună!