Cornetti la cuptor cu carne de vita
Ingrediente:
• 300 grame carne tocata de vita
• 200 grame Cornetti Szatmari
• 100 grame fasole fiarta
• 100 grame Cheddar
• 4-5 rosii
• 1 ceapa alba/ rosie mare
• Busuioc proaspat
• 2-3 fire ceapa verde
• 2-3 ardei iuti
• 4-5 catei de usturoi
• Ulei de masline
• Sare
• Piper
Mod de preparare:
1. Punem pe foc o oala cu apa, adaugam sare
2. Intr-o tigaie cu puțin ulei incins calim ceapa taiata marunt
3. Adaugam carnea tocata, sare, piper, usturoi si o cana de apa
4. Taiem rosiile si le decojim
5. Taiem usturoiul si il punem impreuna cu rosiile intr-o tigaie – focul trebuie sa fie mic pe toata perioada pregatirii sosului
6. Ceapa verde o taiem subtire si o punem intr-o tigaie separata cu putin ulei de masline; o călim pina se caramelizeaza
7. Adaugam ceapa calita si uleiul de masline peste rosiile calite
8. Presam rosiile, astfel vom crea sosul de rosii pentru paste
9. Taiem ardeiul iute subtire si il adaugam peste sos
10. Condimentam sosul cu sare și piper după gust
11. Punem sosul de rosii peste carnea tocata, adaugam fasolea si le fierbem impreuna pentru 10 minute
12. Adaugam cornetti in apa ce a inceput sa fiarba si le lasam pentru 3-5 minute
13. Preincalzim cuptorul la 180 grade
14. Strecuram pastele si le adaugam peste sos, amestecind bine
15. Intr-un vas termorezistent punem carnea, sosul si legumele
16. Garnisim cu Cheddar ras, ardei iute taiat subtire si rondele de ceapa verde
17. Punem vasul in cuptor pentru 15-20 minute
Pofta buna!