Chicken Parmesan cu Paste Excellent
Ingrediente:
• 200 grame penne Excellent
• 200 grame piept de pui
• 100 grame mozzarella
• 50 grame parmezan
• 1 ou
• 1 cana faina
• 1 cana pesmet
• 4-5 rosii
• 1 ceapa mare alba sau rosie
• Busuioc proaspat
• 4-5 catei de usturoi
• Ulei de masline
• Paprika dulce
• Usturoi pulbere
• Sare
• Piper

Mod de preparare:
1. Punem pe foc o oala cu apa si putina sare
2. Taiam rosiile si le decojim
3. Taiem usturoiul si il punem, impreuna cu roșiile, intr-o tigaie; focul trebuie sa fie la minimum pe toata perioada pregatirii sosului
4. Ceapa o taiem subtire si o asezam intr-o tigaie separata cu putin ulei de masline. O calim cu grija, sa o caramelizam
5. Adaugam ceapa calita si uleiul de masline peste rosiile calite
6. Presam rosiile si adaugam 3 linguri de apa
7. Punem sare si piper in sos
8. Taiem pieptul de pui fasii
9. Intr-un bol batem oul impreuna cu sare, piper, paprika dulce si usturoiul pulbere
10. Intr-un alt bol punem cana de faina, sare, piper, paprika dulce si usturoi pulbere. Amestecam bine. In alt bol punem pesmet.
11. Trecem fasiile din piept de pui prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet
12. Procedam la fel cu restul fasiilor de pui
13. Intr-o tigaie punem ulei din abundenta si pornim focul la intensitate medie
14. Cand uleiul s-a incins punem fasiile din piept de pui in tigaie
15. Prajim fiecare parte pentru 4-5 minute sau pana cand se obtine culoarea dorita. Atentie, focul trebuie sa fie mic pe toata durata prajirii.
16. Punem pennele in apa ce a inceput sa fiarba si le vom lasa pentru 5-8 minute
17. Presărăm in sos frunzele de busuioc proaspat

18. Strecuram pastele de apa si le amestecam cu sosul de rosii
19. Preincalzim cuptorul la 180 grade
20. Intr-un vas termo rezistent punem un strat de sos, fasiile din piept de pui, inca un strat de sos si la final punem mozzarella si parmezan ras din abundenta
21. Punem vasul in cuptor pentru 15-20 minute
22. Pe o farfurie punem pastele apoi pieptul de pui si garnisim cu frunze de busuioc proaspat
Pofta buna!